Ege’de peş peşe depremler

Ege Denizi'nin Kuşadası açıklarında saat 12.56 sırasında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, saat 13.10'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde art arda yaşanan 2 depremin ardından artçılar meydana geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuşadası ilçesi açıklarında saat 12.56 sıralarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kuşadası ilçesinin 15.44 kilometre açığında 7.3 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem ilçe merkezinde ve çevresinde hafif şekilde hissedildi.

Yüksek katlı binalarda daha etkili hissedilen depremde bazı evlerde raflardaki kitap, bardak gibi eşyaların düştüğü bildirildi.

Bir deprem daha

Kuşadası ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 13.10’da meydana gelen sarsıntının, 7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

Depremin, Aydın’ın Kuşadası ilçesine uzaklığı 18 kilometre olarak belirlendi.

Deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın alınmadığı belirtilen açıklamada, gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtilirken, Kuşadası ve çevresinde hayatın normal akışının devam ettiği görüldü.

Peş peşe artçılar

Kuşadası Körfezi’nde 15 dakika arayla yaşanan iki ayrı depremin ardından 13.15’te 2.4 ve 13.19’da 2.8, 13.26’da da 2.4 büyüklüğünde 3 ayrı artçı sarsıntı daha yaşandı.

Ege’de peş peşe depremler

Yorumlar kapalı.