Fatih Altaylı’dan ‘Esenyurt’ tepkisi: ‘Dağda terörist bırakmadık’ diyen iktidar, ‘şehir eşkıyaları’ dönemini başlatmıştır

Gazeteci Fatih Altaylı, Esenyurt'ta yaşanan tekel bayi saldırısıyla iktidarı eleştirdi. Altaylı, “'Dağda terörist bırakmadık' diyen iktidar, dağdaki teröristi bitirmediği gibi, 'şehir eşkıyaları' dönemini başlatmıştır" yorumunu yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde iki kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan silahlı kavgayı değerlendirdiği yazısında, İstanbul’un güvenlik sorununa dikkati çekti. Altaylı, “’Dağda terörist bırakmadık’ diyen iktidar, dağdaki teröristi bitirmediği gibi, ‘şehir eşkıyaları’ dönemini başlatmıştır” ifadesini kullandı.

Türkiye’de, özellikle İstanbul’da artık çok ciddi bir “güvenlik” sorunu olduğunu belirten Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sorunu artık öyle üç beş günde çözemezsiniz.

Bugün İstanbul’da sokağa çıkmak, özellikle bazı semtlere gitmek ciddi bir cesaret meselesidir!

Çoluk çocuğumuz sokağa çıktığı zaman eve döndükleri ana kadar içimizde hep bir tedirginlik, hep bir korku vardır.

‘Dağda terörist bırakmadık’ diyen iktidar, dağdaki teröristi bitirmediği gibi, ‘şehir eşkıyaları’ dönemini başlatmıştır.

Güney Afrika’daki Johannesburg, Zimbabwe’den aldığı 8 milyonluk göç sonrası dünyanın en güvensiz şehri haline dönüşmüş ve bir ara yılda 30 bine yakın kişinin adi suçlardan hayatını kaybettiği bir kent haline gelmişti.

Bugün de Suriyeli ve Afgan göçünün yanı sıra, 250 bin doları basan herkese yıllarca sorgusuz sualsiz ve sayısız vatandaşlık satmak zaten başlı başına bir güvenlik sorunudur.

Ama asıl sorun hakkın, hukukun ve ‘adaletin’ çökmesi, iyiden iyiye güvenilmez hale gelmesidir.

Suç ve suçlular arasında bile ‘sizden’, ‘bizden’ ayrımı yapılıyor olmasıdır.

Tüm bunlara bakınca İstanbul’u güvensiz hale getiren Türkiye’yi yönettiğini zanneden kafadır.”

Fatih Altaylı’dan ‘Esenyurt’ tepkisi: ‘Dağda terörist bırakmadık’ diyen iktidar, ‘şehir eşkıyaları’ dönemini başlatmıştır

Yorumlar kapalı.