Güney Kore, eski cumhurbaşkanının torununun ifşaatlarını konuşuyor: Dedem katil, babam kara paracı

Eski Güney Kore Cumhurbaşkanı Chun Doo-hwan'ın torunu Chun Woo-won'un Instagram paylaşımları yüzbinlerce kişi tarafından izlendi ve Güney Kore'de gündem yarattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Güney Kore Cumhurbaşkanı Chun Doo-hwan‘ın torunu Chun Woo-won, Instagram hesabından bir dizi video paylaşarak dedesinin “katil ve suçlu” olduğunu söyledi.

Kaydettiği videolarla ailesinin işlediği suçlara ışık tutmak istediğini söyleyen Chun, “Dedemin bir katil olduğunu düşünüyorum. O ülkesini savunan bir kahraman değil, daha çok bir suçlu” dedi.

Ailesinin “kara para” harcadığını söyleyen torun Chun, “Babam ve üvey annem hayatlarını devam ettirmek için kaynağı belirsiz kara harcıyor. Babam ayrıca Güney Kore’deki suçlarını gizlemek ve ABD vatandaşlığı alabilmek için sahte evrak düzenledi. Onlara Hristiyan bir vaiz olduğunu söyledi” diye konuştu.

Paylaştığı videolar yüzbinlerce kez izlenen Chun, amcasının Napa Vadisi’nde bir şarap imalathanesi işlettiğini hatırlatarak, “Şaraphane işi astronomik paraları olmayan birinin yapabileceği bir iş değil. Kara para kokuyor” dedi.

Chun Woo-won kimliğini kanıtlamak için ehliyetini, Kore oturum evraklarını ve çocukluğunda dedesiyle çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

1996 doğumlu Chun Woo-won, hayatını günahlardan ve acıdan arındırmak istediğini belirterek, ailesinin muhtemelen kendisinin akıl sağlığının bozuk olduğunu söyleyeceklerini belirtti. Chun, 2022’de depresyon, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite tanısı aldığını ancak aradan geçen sürede tedavi olduğunu söyledi.

Chun ayrıca uyuşturucu suçu veya cinsel suç işlediğini öne sürdüğü tanıdıklarının isim, fotoğraf ve sosyal medya hesaplarını da paylaştı. Chun’un paylaşımlarından bazıları daha sonra silindi.

Güney Kore, eski cumhurbaşkanının torununun ifşaatlarını konuşuyor: Dedem katil, babam kara paracı

Yorumlar kapalı.