İBB’ye açılan soruşturmayı kapağına taşıyan LeMan’dan Soylu’ya gönderme: Ayakkabı numarası kaç?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan 'terör soruşturması' ve Fatih Sultan Mehmet tablosuna başlatılan incelemeyi kapağına taşıyan haftalık mizah dergisi LeMan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderme yaptı. Kapakta, İmamoğlu'na "Bu elemanı ne zaman aldınız, ayakkabı numarası kaç?" ifadeleri kullanıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haftalık mizah dergisi LeMan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açılan ‘terör soruşturması’ ve Fatih Sultan Mehmet tablosuna başlatılan incelemeyi kapağına taşıdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Fatih Sultan Mehmet tablosunun olduğu karikatüre yer verilen kapakta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz” sözlerine gönderme yapıldı.

Kapakta “İBB’deki terör soruşturmasını yürüten müfettiş, şimdi de Londra’da bir müzayededen satın alınan ve İBB’nin Saraçhane’deki binasında sergilenen ‘Fatih Sultan Mehmet’ tablosu için ön inceleme yapacak” ifadelerine yer verildi.

LeMan’ın kapağı şu şekilde:

İBB'ye açılan soruşturmayı kapağına taşıyan LeMan'dan Soylu'ya gönderme: Ayakkabı numarası kaç?

İçişleri Bakanlığı, İBB’ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu öner sürmüş, konunun soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

Ayrıca bakanlık, İBB’nin 26 Haziran 2020’de Londra’da bir müzayede evinden satın aldığı ve İBB’nin Saraçhane’deki binasında sergilenen Fatih Sultan Mehmet tablosuna da inceleme başlatmıştı.

İBB’ye açılan soruşturmayı kapağına taşıyan LeMan’dan Soylu’ya gönderme: Ayakkabı numarası kaç?

Yorumlar kapalı.