İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen, sokağa çıkma yasağında Bakanı Soylu’yu bir grup insan tezahüratlarla karşıladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Habertürk'te katıldığı programın ardından kalabalık bir grup tezahürat ve sloganlarla karşıladı. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle uygulanan sokağa yasağına rağmen İçişleri Bakanı'nı karşılayan grubunun yasağa uymaması ise tepki çekti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Soylu Habertürk’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programın ardından Soylu’yu karşılamaya gelen bir grup insan kamuoyunun tepkisini çekti. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına, İçişleri Bakanı’nı karşılamaya gelen grubun uymaması tepkiyle karşılandı.

Televizyon binasının önünde toplanan grup Soylu’ya yönelik olarak, “Bu kadar soysuza, bir Soylu yeter”, “Sen bize Reis’in emanetisin” sloganları attı.

CHP’li Başarır’dan soru önergesi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır da konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

“Fakat, bir grup kişi; Soylu’nun TV programından sonra onu desteklemeye geliyor. Soylu da onlara; ‘…ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin.’ diyor” ifadelerini kullanan CHP’li Başarır, “Bu isimler, televizyon binasına kadar nasıl geldi? Yollarda uygulama yok mu? İnsanlar, evinin yakındaki marketten alışveriş yapmaya giderken bile korkarken, bu insanlar bu cesareti nereden alıyor?” diye sordu.

Gariban vatandaşlara acımadan ceza kesilirken, trollerin sokaklarda şov için bağırdığını ve bu isimlere hukukun işlemediğini ifade eden CHP’li Başarır, ‘’Karton toplayana ceza yazan, eczanede maske-mesafe kavramına uyarak oturanlara ceza yazan, hastaneye gidiyorum diyenlere ceza yazan, evinden uzak markete gidene ceza yazan, parasızlıktan iş yerini açan esnafa ceza yazan İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağının olduğu bir zaman diliminde kendi için tezahürat yapanlara ceza yazamıyor, işlem başlatamıyor ve aksine ‘Ayağınıza sağlık’ diyebiliyorsa fiilen bir İçişleri Bakanlığı yapmıyor demektir. Kurallara uymayan bir bakanı, hiçbir vatandaş ciddiye almaz‘’ dedi.

Başarır’ın verdiği soru önergesi şu şekilde:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Mayıs 2021 tarihinde bir televizyon programına katılmıştır. Televizyon programının çıkışında; 25 Mayıs 2021 tarihi, saat 00.00-00.30 zaman diliminde ise bir grup kendisi lehine tezahüratta bulunmuş, sloganlar atmıştır. Bunun üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kişilerin yanlarına giderek; ‘Ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin.’ ifadelerinde bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs 2021 tarihlerinde ise ‘Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ yayımlanmıştır. Bu genelgede; ‘Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.’ ibaresi yer almaktadır. Bu çerçevede;

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 3.150 TL para cezası uygulanırken, gece 00.00-00.30 arasında eylem yapan bu kişilere, görüntülerden tespit edilerek ceza yazılacak mıdır?

Bu şahıslar, televizyon binasına gelene dek herhangi bir kontrolden geçmişler midir? Geçmemişse nedenleri nelerdir?

İşçinin, emekçinin, vatandaşlarımızın işlerine gittiği bir zaman diliminde bile ceza yazılırken, buradaki şahısların ayrıcalığı nedir?

COVID-19’un başladığı tarihten bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağında kaç kişi ceza almıştır? Bu cezaların toplam bedeli kaç Türk Lirası’dır?

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen, sokağa çıkma yasağında Bakanı Soylu’yu bir grup insan tezahüratlarla karşıladı

Yorumlar kapalı.