İYİ Partili Özkan: Kanal İstanbul rantiyecilerin cebine giden yolu kısaltıyor

İYİ Partili Özkan: Kanal İstanbul rantiyecilerin cebine giden yolu kısaltıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Kanal İstanbul’un bir rant kanalı olduğunu belirterek, "Dünyada açılmış birçok yapay kanal vardır ve hepsinin ekonomik amaçları vardır. Birçok kanal, yolları kısaltmak için yapılmıştır. Peki bu kanal hangi yolu kısaltıyor? Bu kanal kısaltsa kısaltsa rantiyecilerin cebine giden yolu kısaltıyordur” dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’li İbrahim Özkan, İBB Meclisi Haziran ayı toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. İBB’de AKP dönemine ait birçok yolsuzluk dosyası olduğunu söyleyen Özkan, ay sonu temeli atılacak olan Kanal İstanbul’un da bir rant projesi olduğunu dile getirdi.

Özkan, şöyle konuştu:

“Ülkemiz bilindiği üzerine çok zor bir süreçten geçiyor özellikle ekonomik anlamda. İşsizlik alıp başına giderken, işletmeler bir bir kapanırken vatandaşın payına düşen türlü türlü vergi, oluk oluk zam, ikide bir de doğalgaz müjdesi. İstanbul’un payına düşen ise inadına Beton Kanal, rant için akıtılan bolca salya ve sınırsız ihanet. Ülkenin payına düşen de sonsuz zarar, azami ziyan ve oldukça derin bir sefalet. Kanal İstanbul demişken ay sonu temel atacağını söyleyen hükümete rağmen halkımıza şunu söylemek isterim: Bu kanal bir rant kanalıdır. Dünyada birçok sonradan açılmış yapay kanallar vardır ve hepsinin ekonomik amaçları vardır. Süveyş Kanal’ı, 193 km uzunluğunda. Bu kanal, gemilerin Afrika kıtasını dolaşmadan Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan bir kanal. Ortalama 4 bin 500 km’lik avantaj sağlıyor. Görüldüğü üzere yapay kanallar ulaşımı kısaltarak daha avantajlı hale gelebilmek için yapılmış su yollarıdır. Peki bu bilgiler ışığında size soruyorum. Bu kanal hangi yolu kısaltıyor? Bu kanal kısaltsa kısaltsa rantiyecilerin cebine giden yolu kısaltıyor. AK Parti’nin son dönemde kendisini devlet partisi gibi görme hayalleri için attığı adımları ibretle izliyoruz. AKP’ye söylenen her sözü sanki devlete söylenmiş bir söz gibi algılamaları demokrasimiz ve Cumhuriyetimizin çok partili sistem değerleriyle kesinlikle bağdaşmıyor.”

İYİ Partili Özkan: Kanal İstanbul rantiyecilerin cebine giden yolu kısaltıyor

Yorumlar kapalı.