Kadınlar Ankara'dan ses verdi: Haklılığımızı yok etmeye çalışan iktidara karşı sokaklardayız

Kadınlar Ankara’dan ses verdi: Haklılığımızı yok etmeye çalışan iktidara karşı sokaklardayız

Ankara’da kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Sakarya Caddesi’nde toplandı. Kadınlar, "Covid-19 sürecinde, evlere kapanmayı, isyanımızı bir kenara bırakmayı kabul etmedik" diyerek meydanda buluştular.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Sakarya Caddesi’nde toplandı. Kadınlar, “Covid-19 sürecinde, evlere kapanmayı, isyanımızı bir kenara bırakmayı kabul etmedik” diyerek meydanda buluştular. Halay çeken kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız. Kadın dayanışmasını yargılatmayacağız. Kadın cinayetlerine son vereceğiz. Kadınların eşit ve özgür yaşayacağı bir dünyayı da biz kuracağız” açıklamasını yaptı.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya Caddesi’nde toplandılar. Kadınlar, “AKP elini bedenimden çek”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla meydanda tef çalıp halay çektiler. Kadınlar, “Haklılığımızı yok etmeye çalışan iktidara karşı sokaklardayız” dediler.  Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, kadınların konuşmaları işaret diliyle de anlatıldı. Kadınlar, açıklama sırasında, erkekler tarafından öldürülen kadınların isimlerini anımsatarak “İsyan” diye bağırdılar.

“KADINLAR KATLEDİLİRKEN AKP NE YAPIYOR?”

Kadınlar, “AKP iktidarı kadın düşmanı politikalarıyla yüzyılları aşan mücadelemizle elde ettiğimiz kazanımlarımıza saldırıyor, erkekleri cesaretlendiren cinsiyetçi söylemlerde bulunuyor” diyerek “Kadınlar katledilirken AKP ne yapıyor? diye sordular.

https://www.youtube.com/watch?v=8n6u5nwZCmM

“ERKEK VE DEVLET ŞİDDETİ HER YERDE”

“Erkek ve devlet şiddeti her yerde” diyen kadınlar şunları söylediler:

“Devlet, bir yandan cezasızlık ile faillere cesaret verirken diğer yandan koruma kararlarını yerine getirmeyerek, kadına şiddet konusunda önlem almayarak, 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ne açıkça saldırarak kadınları savunmasız bırakmaya çalışıyor, bu da yetmez gibi fetvalarla kadınların hayatı kuşatılıyor. İşte bu yüzden diyoruz ki kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik saldırıların faili devlettir!”

“MEŞRU MÜDAFAA HAKTIR”

Kadınlar, “Erkek şiddetine karşı meşru müdafaa haktır” diyerek kendisini öldürmeye çalışan erkekleri öldürdükleri, yaraladıkları için ceza alan kadınlara destek olduklarını da açıkladılar.

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin uygulanması taleplerini yineleyerek, “Kadın düşmanı politikalara ve nefret söylemlerine, transfobiye, homofobiye, bifobiye karşı birlikte mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dediler.

Kadınlar Ankara’dan ses verdi: Haklılığımızı yok etmeye çalışan iktidara karşı sokaklardayız

Yorumlar kapalı.