Kılıçdaroğlu’ndan “Seçim sonuçlarını yenilgi olarak kabul etmiyorum” çıkışı: 60’a 40 olsaydı yenilgi olurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “"Seçimde yenilgi bu değilse, yenilgi nedir?” sorusuna ise, "Eğer seçim sonucu yüzde 60'a yüzde 40 olsaydı yenilgiydi. O zaman gerçek anlamda yenilgi olurdu." yanıtını verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un “seçimde yenildiniz mi?” sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“BURALARA GİTMEMİŞİZ”

“Seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmüyorum. Seçim sonuçlarını kazanamadık. Şunu kabul etmemiz lazım. Bu konuda bir sağ duyu ile irdelemek gerekiyor. Biz irdeledik. Kazanamamızın birden çok nedeni var. Bir sandıklı yerler veya iki sandıklı yerler, küçük köylerde veya kasabalarda iki sandık konulan yerlerde oyumuz düşük. Biz buralara gitmemişiz yeteri kadar. Bu kabahat bize ait. Buradaki yurttaşlar enflasyonu kentte yaşayana göre yeteri kadar hissetmemiş. Buralara gidemedik. Büyük kentlerde zaten birinci partiyiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde. Biz, sıradan bir seçim yapmadık. Makul demokratik ölçüler içinde bir seçim olmadı.

“60’A 40 OLSAYDI YENİLGİ OLURDU”

(Yenilgi nedir?) Seçim sonucu 60’a 40 olsaydı yenilgi olurdu. O zaman gerçek anlamda yenilgi olurdu. Biz devletin tüm imkanlarına, sahtekarlıklarına rağmen bu ülkede 25 milyonun oyunu aldık. 25 milyon insanın kullandığı oyu yenilgi olarak tanımlayamazsınız.”

“GELSİN ŞİMDİ SEÇİM YAPSINLAR”

Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi;

Şu anda iki Türkiye var. Bir sarayın Türkiyesi, iki vatandaşın Türkiyesi. Milletin Türkiyesine zam üstüne zam gelir. Vatandaşın Türkiyesi bir avuç sarayın Türkiyesine çalışıyor. Vatandaş devletin güvenliğine oy verdi. Yalan kurgulu videolarla “Türkiye elden gidiyor, oy verirseniz terör örgütüyle bunlar yan yana olacak” dediler. Gelsin şimdi seçim yapsınlar. Koysunlar sandığı, boylarının ölçüsünü alsınlar. Niye yapmıyorlar? Çıksın desin ki “Bu kadar zammı yaptım, gene devlet tehlikede, gelin bana oy verin.”

Kılıçdaroğlu’ndan “Seçim sonuçlarını yenilgi olarak kabul etmiyorum” çıkışı: 60’a 40 olsaydı yenilgi olurdu

Yorumlar kapalı.