Kırmızı et pişirirken bunu yaparsanız daha lezzetli oluyor! Mutlaka deneyin

Başlıca protein kaynaklarımızdan biri olan kırmızı et pişirirken nelere dikkat edilmeli? Birazdan öğreneceğiniz küçük mutfak tüyoları sayesinde etiniz daha lezzetli olacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı et, kişinin damak tadına göre az, orta ya da çok pişmiş şekilde hazırlanarak servis edilir. Etin lokum gibi olmasının en önemli sırrı ise kendi yağında mühürlenmesidir.

Etin içine ilave edeceğiniz iç yağı ve kuyruk yağı ile muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu yüzden et pişirirken tencerenin içine az miktarda kuyruk yağı eklemelisiniz.

Tuz ve baharatı erkenden ete eklerseniz, pişirdiğiniz et sert ve çiğnenmesi zor olur. Eğer etlerin sert olmasını istemiyorsanız, tuz ve baharatı en son eklemek gerekiyor.

Kuzu etiyle yapılan kavurmalar daha lezzetli olur. Eğer koyun etinden yapacaksanız, kendi yağında ve kızgın ateşte pişirilmeli.

Dana etinde ise su ve yağ eklenerek uzun süre pişirilmesi önerilir.

Öte yandan, etin biraz yağlı olması kavurmayı daha lezzetli hale getirir. Baharatlar sayesinde etin lezzetini artırabilirsiniz. Ete en çok lezzet veren baharatlar ise şöyle;

Kekik

Kimyon

Biberiye

Fesleğen

Karabiber

ET PİŞİRİRİRKEN BİLMENİZ GEREKEN BAZI SIRLAR;

ETİ SAKIN DONDURMAYIN

Marine ettiğiniz eti derin dondurucuda saklayıp daha sonra pişirmek iyi bir fikir değildir. Dondurup tekrar çözülmeye bıraktığınız et sulanır ve kıvamı bozulur. Bu yüzden et pişirirken her zaman taze et kullanın.

EKLEDİĞİNİZ SUYA DİKKAT EDİN

Et pişirirken eğer su ekleyecekseniz sakın çeşme suyu kullanmayın. Çeşme suyu etinizin lezzetini kaçırır. Bu yüzden mümkünse içme suyu kullanın.

Kırmızı et pişirirken bunu yaparsanız daha lezzetli oluyor! Mutlaka deneyin

Yorumlar kapalı.