Makarnayı suda haşlamaya son! İşte İtalyan şeflerin yaptığı nefis lezzetli demleme usulü makarna tarifi

Birçok kişi makarnayı suda haşlayarak hazırlıyor. Ancak sizler de makarnayı farklı bir tarifle hazırlamak istiyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin. Üstelik İtalyan şefler bile makarnayı demleme usulüyle hazırlıyor. Peki, demleme usulü makarna nasıl yapılır? İşte demleme usulü makarnanın tarifi…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makarna, öğle ve akşam yemeklerinde sık sık tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor. Genelde suda haşlanarak pişirilen makarnanın farklı bir tarifi de var. Bu tarif sayesinde makarnanın suyunu süzmeyle uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Demleme usulü makarna olarak bilinen tarifi İtalyan şefler de sık sık kullanıyor. Peki demleme usulü makarna nasıl yapılır?

Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte ise demleme usulü makarna tarifi paylaşıldı. Klasik makarna tariflerinden daha lezzetli olan bu tarif üstelik çok daha kolay hazırlanıyor.

Demleme Usulü Makarna İçin Gerekli Malzeme Listesi

1/2 paket fiyonk makarna

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

2 adet rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber

1 çay kaşığı kekik

Demleme Usulü Makarna Tarifi İçin Tüm Detaylar:

Uygun bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.

Biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesimizi ekleyerek biraz pişiriyoruz. Domates kıvam aldıktan sonra salçamızı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.

Sosumuz hazır hale geldikten sonra, haşlanmamış 1 paket makarnayı, sosumuzun üzerine ilave edip 1 kere karıştırdıktan sonra, üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz.

Makarnalar piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Makarnanın çok daha lezzetli olması için dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz. Sıvı yağ olarak zeytinyağı kullanmaya özen göstermelisiniz. Midesi hassas olanlar için ayçiçek yağı önerilmiyor. Pişirdiğiniz makarnayı yoğurt, acı biber turşusu ve mevsime uygun salata ile servis edebilirsiniz.

Makarnayı suda haşlamaya son! İşte İtalyan şeflerin yaptığı nefis lezzetli demleme usulü makarna tarifi

Yorumlar kapalı.