Mısır’da 100 lahit daha bulundu: İçlerinde 2 bin 500 yıllık mumyalar var

Yetkililer eylül ayından bu yana Sakkara’nın aynı bölgesinde, en az 140 mühürlü lahit ortaya çıkardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkeologlar, Kahire’nin güneyindeki geniş bir kazı alanında en az 100 eski tabut ve yaklaşık 40 yaldızlı heykel keşfettiklerini duyurdu. Tabutlardan bazılarında mumyaların da bulunduğu bildirildi.

En az 2 bin 500 yıl önce gömüldüğü anlaşılan mühürlü lahit ve heykeller, Sakkara’daki ünlü Zoser Piramidi’nin yakınlarında kurulan bir sergide tanıtıldı.

Turizm ve eski eserler bakanı Khaled El Anany, bir basın toplantısında konuştu ve eserleri, Mısır’ın ünlü Giza Piramitlerinin yakınında inşa ettiği Büyük Mısır Müzesi’nin de dahil olduğu Kahire’deki üç müzeye taşıyacaklarını söyledi.

Mısır’da 100 lahit daha bulundu: İçlerinde 2 bin 500 yıllık mumyalar var

Bakan ayrıca, Mısır’ı  MÖ 320 ve MÖ 30 arasında yaklaşık 300 yıl yöneten Ptolemaios hanedanına kadar dayandığını ifade etti.

Sakkara nekropolündeki bu keşif, Mısır’daki bir dizi arkeolojik keşfin sonuncusu oldu. Yetkililer eylül ayından bu yana Sakkara’nın aynı bölgesinde, en az 140 mühürlü lahit ortaya çıkardı. Bu lahitlerin çoğunda mumyaların da bulunduğu belirtilmişti.

Sakkara bölgesi, Mısır’ın Giza Piramitlerini de içeren antik başkenti Memphis’teki nekropolün bir parçası. Memphis’in kalıntıları, 1970’lerde Unesco tarafından dünya mirası alanı olarak belirlendi.

Mısır, Hüsnü Mübarek’in devrildiği 2011’deki ayaklanmanın ardından başlayan siyasi kargaşa yüzünden sarsılan turizm endüstrisini ayağa kaldırmak için arkeolojik keşiflere odaklanıyor.

Koronavirüs salgını da ülkenin turizm sektörüne darbe indirdi.

Mısır’da 100 lahit daha bulundu: İçlerinde 2 bin 500 yıllık mumyalar var

Yorumlar kapalı.