Mustafa Sandal’dan, Türk bayrağının yakılmasına sert tepki: ‘Uğurlarında harcanan milyarlarca dolar ve final’

Şarkıcı Mustafa Sandal, Suriye'nin kuzeyinde yapılan eylemlerde Türk bayrağının yakılmasına çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından ateş püsküren Sandal, "Uğurlarında verilen yüzlerce şehit, harcanan milyarlarca dolar ve final. Bayrağımıza uzanan hadsiz eller" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) korumasındaki Azez’de Türk bayrağını yakmaya çalışanların görüntüleri gündem olmuş ve tepki toplamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayrağı yakma girişiminde bulunanların yakalandığını açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta’nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor.”

SANDAL’DAN SERT TEPKİ

Saldırının görüntülerinin yayılmasıyla tepkiler de beraberinde geldi. Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da olaya ilişkin bir paylaşım geldi.

Mustafa Sandal'dan, Türk bayrağının yakılmasına sert tepki: 'Uğurlarında harcanan milyarlarca dolar ve final'

“UĞURLARINDA VERİLEN YÜZLERCE ŞEHİT…”

Kısa sürede infial yaratan görüntüyü Twitter hesabından yayımlayan şarkıcı, “Uğurlarında verilen yüzlerce şehit, harcanan milyarlarca dolar ve final: bayrağımıza uzanan hadsiz eller! Kutsal bayrağımıza bu niyetlerle dokunanların sonu hep aynı olmuştur. Bilmiyorsanız anlatmayacağız. Yaşayıp göreceksiniz” diyerek ateş püskürdü.

Sandal paylaşımına “Ülkemde mülteci istemiyorum” etiketini de ekledi.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Muhalefetle Suriye rejimini anlaştırmamız lazım” açıklamasından sonra Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Cerablus ile Azez kentlerinde Türkiye karşıtı gösteriler düzenlenmişti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre gösterilerde Türkiye ve Suriye yönetimine karşı sloganlar atılırken Türk bayrakları da ateşe verilmişti. Göstericilerin ayrıca Azez’de TSK’ye ait zırhlıları taşladığı aktarılmış, ortaya çıkan görüntüler büyük tepkiye yol açmıştı.

Mustafa Sandal’dan, Türk bayrağının yakılmasına sert tepki: ‘Uğurlarında harcanan milyarlarca dolar ve final’

Yorumlar kapalı.