Rıza Akın kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Sinema oyuncusu Menderes Samancılar, sosyal medya hesabından bu sabah Rıza Akıncı'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Acı haberi büyük bir acıyla karşılayan kullanıcılar baş sağlığı dileklerinde bulundu. Peki Rıza Akın kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema oyuncusu Menderes Samancılar dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oyuncu Rıza Akın’ın beyin kanaması geçirdiğini ve yoğun bakımda olduğunu duyurmuştu. Menderes Samancılar bu sabah acı haberi paylaştı. Peki Rıza Akıncı kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Rıza Akın kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

65 yaşındaki Rıza Akın, 15 Eylül 1957 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan sanatçı, tiyatroyla ortaokul döneminde Adana Halkevi’nde tanıştı. Tiyatro için Ankara’ya taşındı, Ankara Birlik Tiyatrosu’nda profesyonel oldu. Tiyatro yaşantısına (1969-1977) ara verdikten sonra iletişim okuyarak gazetecilik yapmaya başladı. Tiyatroyu Adana’da sürdürdü. 1997 yılında kurduğu Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nda beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı. 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu’nun tamamlanamayan ‘Kuartet’ adlı filmiyle oyunculuğa döndü.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana’ya gelen Rıza Akın, 5 Nisan 2019 tarihinde, Hadırlı Mahallesi’ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlendi. Birbirinden başarılı projelerde yer alan Akın, en son ‘Sevmedim Deme’ filminde rol almıştı.

Rıza Akın neden öldü?

Oyuncu Akın, 1 Kasım tarihinde ani bir beyin kanaması geçirmiş ve ameliyata alınmıştı. Meslektaşı Menderes Samancılar’ın sosyal medya hesabından Rıza Akın’ın yoğun bakıma kaldırılmasını duyurmasının ardından geçmiş olsun dilekleri gecikmemişti.

Bu sabah Menderes Samancılar, acı haberi şu paylaşımıyla duyurdu

Ardından Oyuncular Sendikası da Rıza Akın’ın vefat haberini şu sözlerle paylaştı

Rıza Akın kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Yorumlar kapalı.