Seçime günler kala Muharrem İnce’den CHP’ye çağrı: DEVA ve Gelecek Partisi’ni kenara çekin, kayıtsız şartsız destek vereyim

Millet İttifakı’na çağrıda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Sözcü TV canlı yayınına katıldı. CHP’ye çağrıda bulunan İnce, “Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. At ikisini kenara. Var mı bundan daha iyi teklif” dedi.

İnce konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, Babacan’ı Yüksek Divan’dan kurtarıyor. Ben ilke ittifakını savunuyorum. Suriyelileri göndereceğim diyor. Yahu Esad ile en son konuşan kişi Davutoğlu değil mi? Emevi Camii’nde namaz kılacağız demedi mi?

Süleyman Şah Türbesi’ni kim kaçırdı? Davutoğlu. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranı cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. Ben buna inanmıyorum.

Umudun bildirgesini yayınladım. 20 dakikası vaatlerim. 25 dakika Erdoğan’ı eleştirdim. 1 dakikası sadece muhalefeti eleştirdim.

Ali Babacan bakanken kamu bankaları kime bağlıydı. Bunun getirdiği kadroların yüzde 80’ini FETÖ’den açığa alınmış. Bunlar kurtarıcı olacak. Oyları 1 bile yok. Ben referandumda boğazım yırtılana kadar hayır dedim, bunlar imza verdi. Bunlar vatan kurtarıcısı ben sarayın adamıyım öyle mi?

Bugün kötü ama siz diyorsunuz ki sıtmaya razı olalım.

Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. At ikisini kenara. Var mı bundan daha iyi teklif. Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olsun Akşener, İmamoğlu ve Yavaş. Ben gereğini yapacağım.

Siz bana ne zaman yaptığım ile ilgili soru soruyorsunuz. Siz teklifimi konuşun. Sadullah Ergin’i Çankaya’ya koyarsınız FETÖ’nün ortağı derim. Erdoğan tabii ki FETÖ’nün kurucusu.”

Seçime günler kala Muharrem İnce’den CHP’ye çağrı: DEVA ve Gelecek Partisi’ni kenara çekin, kayıtsız şartsız destek vereyim

Yorumlar kapalı.