Seda Sayan İstanbul Sözleşmesi için Erdoğan’a yalvaracak

İstanbul Sözleşmesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda artan kadın cinayetleriyle birlikte gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan şarkıcı Seda Sayan, sözleşmenin uygulamaya konulması için gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalvaracağını açıkladı.

Jülide Ateş‘in programına konuk olan Sayan, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmemesi gerektiğini vurgularken “Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Rica ediyorum, bu konuya el atmalı. Gerekirse Cumhurbaşkanı’na gidip yalvaracağım” diye konuştu.

Ünlü şarkıcı Sayan, Haber Global ekranlarında yayımlanan “Jülide Ateş ile 40″ isimli programa konuk oldu.

Program sunucusu Ateş’in “Kadına şiddet sence nasıl son bulur?” sorusunu yanıtlayan Sayan, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine karşı olduğunu belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşıyım. Hatta kadına şiddete cezalar daha ağır olmalı. Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Özellikle rica ediyorum, bu konuya el atmalı.

“Polis sahip çıkıyor ama mahkemeler serbest bırakıyor”

Sözlerine; ”Her gün bir kadın ‘Öldürülmemi mi bekliyorsun’ diye bağırıyor. Bu kadınlar için bir şeyler yapalım. Şimdi gene polis sahip çıkıyor. Biz babamı şikayet ettiğimizde ‘Kocandır döver’ denilip geri gönderiliyorlardı.” şeklinde devam eden Sayan, “Mahkemeye çıkarılanlar iyi görüntüsü nedeniyle affediliyor. Bunlara cevap hakkı dahi verilmemeli. Pandemi nedeniyle birçok şey kaldı. Ben gerekirse Cumhurbaşkanı’na yalvaracağım. Sadece kadın çekmiyor aile de etkileniyor. Çözüm çok ağır olmazsa sorun kötü yerlere gidiliyor. Aftan maftan faydalanmamalı bu insanlar.” ifadelerini kullandı.

Seda Sayan İstanbul Sözleşmesi için Erdoğan’a yalvaracak

Yorumlar kapalı.