Skandal raporu CHP açıkladı: 2021’de 117 çocuk doğum yaptı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, TBMM Genel Kurulu’nda; 2021 yılında 13 bin 139 kız çocuğunun evlendiğini ve 7 bin 199 çocuğun doğum yaptığını belirterek, “117’si 15 yaş altındaki çocuklar. Vicdanınız kaldırır mı bilmem ama 4 çocuk ikinci çocuğuna 15 yaşından önce sahip oldu. Kim görevini yapmadı da bu çocuklar ikinci çocuğunu yapabildi?” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu‘nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 2021 yılında 13 bin 139 kız çocuğunun evlendiğini ve 7 bin 190 çocuğun doğum yaptığını belirterek, “117’si 15 yaş altındaki çocuklar. Vicdanınız kaldırır mı bilmem ama 4 çocuk ikinci çocuğuna 15 yaşından önce sahip oldu. Kim görevini yapmadı da bu çocuklar ikinci çocuğunu yapabildi?” diye sordu.

Şeker, üniversitelerin çökertildiğini kaydederek, “Burası Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, buralarda biz eğitim gördük. Bir yandan burada yetiştirdiğimiz doktorlar gidiyor, bir yandan da 6 yıldır sürekli yıkılan bir üniversite. 6 yıldır bir çivi dahi çakılmadı. Biz burada eğitim gördük ama çocuklarımız, Türkiye’nin en yüksek puanları ile buralara giren çocuklarımız, böyle bir moloz yığını ile, böyle bir otopark ile karşılaşıyor” diyerek elindeki fotoğrafı gösterdi.

Uyuşturucu sorununa da değinen Şeker, “Uyuşturucular ellerini kollarını sallayarak, okul çıkışlarında yapılıyor. Bağcılar’da, Esenyurt’ta, Şişli’nin göbeğinde bile bunlar yapılıyor. Bunlara tedbir almamız gerekiyor. Çocuklarımızı uyuşturucunun pençesine bırakanlardan kurtulmamız yakındır” dedi.

Skandal raporu CHP açıkladı: 2021’de 117 çocuk doğum yaptı

Yorumlar kapalı.