Son Dakika… AKP’den flaş EYT açıklaması! Tarih verildi…

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çalışmarına ara veren TBMM Genel Kurulu'nun yarın çalışmalarına başlayacağını belirterek, "İlk gündem maddemiz EYT" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi, deprem nedeniyle ara verdiği çalışmalarına yarın başlayacak. TBMM Genel Kurulu’nun gündemindeki ilk konu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi olacak. Genel Kurul yarın teklifin görüşmelerine başlayacak. Görüşmelerin bir günde tamamlanması bekleniyor.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “TBMM 6 Şubat’tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM calışmalarına 28 Şubat’a kadar ara verildi. Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT” dedi. (DHA)

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

Meclis Genel Kurulu’nda, EYT düzenlemesinden sonra vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

Siyasi partilerin grup toplantılarının da yapılacağı yeni haftada, depremle ilgili bir araştırma komisyonu kurulması da planlanıyor.

Son Dakika… AKP’den flaş EYT açıklaması! Tarih verildi…

Yorumlar kapalı.