Sözcü yazarı Turan: Kadın cinayetlerine idam getirilmeli

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, kadın cinayetinden hüküm giyen kişilerin “idam edilmesi gerektiğini” savundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de kadına şiddetin her gün arttığını, hükümetin ise konu hakkında yeterli adım atmadığı görüşünü dile getirdi:

Turan’ın “Kadın cinayetlerine idam getirilmeli” başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

Türkiye’de kadına şiddet, her geçen yıl daha da artıyor! Devletin görevi bu cinayetleri önlemek! Fakat… AKP iktidarının vahşeti durdurmak için yaptığı önemli hiçbir şey yok! Kadın haklarına kafaları basmıyor! Uluslararası araştırmalarda Türkiye “Cinsiyet eşitliğinde” 153 devlet arasında 130’uncu! Ülkenin birçok erkeği, neredeyse “mağara devri” insanlarının kafasına sahip! Utandırıcı bir sonuç! Bir de bu halimizle Avrupa Birliği’ne girmek istiyoruz… AB’nin böyle bir toplumu arasına alması mümkün mü?

İktidar partisi şimdi ülkede “yeni anayasa” yapmanın peşinde… Oysa yeni bir anayasaya hiç gerek yok! “Yeni” dedikleri her şey şimdiki anayasada da zaten var! Mevcut anayasaya ve yasalara saygılı olsalar, bunları tam olarak uygulasalar, birçok sorunumuz kendiliğinden çözülür. Toplumumuzun mertliği, terbiyesi, ahlâkı bozuldu! Ülkemizde her şeyden önce “ahlâk reformu” lâzım! İdama karşı olan ben bile, artık vahşi kadın cinayetlerine “idam cezası” getirilmesini ister hale geldim! Bu rezilliğe son vermenin başka çaresi yok gibi görünüyor!

Sözcü yazarı Turan: Kadın cinayetlerine idam getirilmeli

Yorumlar kapalı.