Tüm kireç lekeleri yok oluyor: Tenceredeki kir ve pasları çıkarma yöntemi!

Tencere temizliği konusunda bu yöntemler oldukça etkilidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tenceredeki kir ve pasları temizlemenin en etkili yöntemleri nelerdir? Tüm kireç lekeleri nasıl yok edilir? Tencere temizliği hakkında merak edilenleri bu içeriğimizde sizler için derledik.

1. Sirke ve Bicarbonat Karışımı

Tenceredeki inatçı lekeleri çıkarmak için sirke ve bicarbonat karışımı oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için öncelikle tencerenin içerisine su doldurun ve kaynatın. Ardından suyu boşaltın ve tencereyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine yarım su bardağı sirke ve yarım su bardağı da bicarbonat ekleyin. Karışımı bir süre bekletin ve ardından tencereyi fırça yardımıyla ovalayarak temizleyin.

2. Limon Suyu

Tenceredeki pas lekelerini çıkarmak için limon suyu oldukça etkilidir. Bunun için öncelikle tencerenin içerisine su doldurun ve kaynatın. Ardından suyu boşaltın ve tencereyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine limon suyu dökün ve bir süre bekletin. Daha sonra tencereyi fırça yardımıyla ovalayarak temizleyin.

3. Tuz ve Sirke Karışımı

Tenceredeki kireç lekelerini çıkarmak için tuz ve sirke karışımı oldukça etkilidir. Bunun için öncelikle tencerenin içerisine su doldurun ve kaynatın. Ardından suyu boşaltın ve tencereyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine yarım su bardağı sirke ve iki yemek kaşığı tuz ekleyin. Karışımı bir süre bekletin ve ardından tencereyi fırça yardımıyla ovalayarak temizleyin.

4. Çamaşır Suyu

Tenceredeki inatçı lekeleri çıkarmak için çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle tencerenin içerisine su doldurun ve kaynatın. Ardından suyu boşaltın ve tencereyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine çamaşır suyu dökün ve bir süre bekletin. Daha sonra tencereyi fırça yardımıyla ovalayarak temizleyin.

5. Tencere Temizleyici Ürünler

Tencere temizliği için özel olarak üretilmiş temizleyici ürünler de oldukça etkilidir. Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka talimatları okuyun ve doğru şekilde kullanın.

KİREÇ LEKELERİNİ YOK EDEN YÖNTEM

Tenceredeki kireç lekeleri, mutfakta en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Ancak, bu lekelerden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. İşte size, tenceredeki kireç lekelerini geçiren yöntem!

Öncelikle, tencerenin içerisine beyaz sirke doldurun ve kaynatın. Daha sonra, tencereyi ocaktan alın ve içerisindeki sirkeyi dökün. Tencereyi ılık su ile çalkalayın ve ardından normal şekilde yıkayın. Bu yöntem, tenceredeki kireç lekelerinin yok olmasını sağlayacaktır.

Eğer kireç lekeleri çok yoğunsa, biraz daha güçlü bir çözeltiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için, tencerenin içerisine su ve limon suyu ekleyin. Kaynatın ve içerisindeki suyu dökün. Ardından, tencereyi ılık su ile çalkalayın ve normal şekilde yıkayın.

Haberfavori.com sitesinin derlediği bilgilere göre; Tenceredeki kireç lekelerini geçirmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise, karbonat ve sirke karışımıdır. Tencerenin içerisine bir miktar karbonat ve beyaz sirke ekleyin. Karışım kabarcıklar oluşturacaktır. Bu kabarcıkların yok olmasını bekleyin ve ardından tencereyi ılık su ile çalkalayın ve normal şekilde yıkayın.

 

Tüm kireç lekeleri yok oluyor: Tenceredeki kir ve pasları çıkarma yöntemi!

Yorumlar kapalı.