Yaralı yavru fil kalp masajıyla yaşama döndü

Tayland'da otobanda motosiklet çarpması sonucu yaralanan bir yavru fil, şans eseri olay yerinde bulunan bir sağlık görevlisi tarafından hayata döndürüldü. Yavru file 10 dakika boyunca kalp masajı yapan sağlık görevlisi Mana Srivate "Hareket etmeye başladığında neredeyse ağlayacaktım" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’da otobanda bir motosikletin çarptığı fil yavrusu, şans eseri bölgeden geçmekte olan bir sağlık görevlisinin kap masajıyla yaşama döndü. File kalp masajı uyguladığı görüntüler sosyal medyada viral olan sağlık görevlisi Mana Srivate, ilk kez böyle bir yaşam destek müdahalesi yaptığını söyledi.

Chanthaburi kenti yakınlarında yaşanan kazanın ardından çekilen görüntülerde Mana, hareketsiz şekilde yan yatırılan file iki eliyle masaj yapıyor. Yavru fil yaklaşık 10 dakika sonra ayaklanıyor.

Reuters ajansına konuşan Mana, “Hayat kurtarmak benim için içgüdüsel bir şey ama o sırada endişeliydim çünkü annenin ve diğer fillerin yavruyu çağırdığını duyuyordum” dedi. 26 yıllık sağlık çalışanı olan Mana, daha önceden hiç böyle bir kalp masajı yapmadığını söyleyerek, “İnsan teorisine ve internette izlediğim bir görüntüye dayanarak bir filin kalbinin nerede olabileceğine dair varsayımda bulundum. Yavru fil hareket etmeye başladığında neredeyse ağlayacaktım” diye konuştu.

Yaralı yavru fil kalp masajıyla yaşama döndü

Olayın ardından filin tahliller için veterinere götürüldüğü, sonrasında da annesine kavuşması için yeniden olay yerine getirildiği belirtildi. Tayland basını, motosiklet sürücüsünün durumunun da iyi olduğunu yazdı.

Yaralı yavru fil kalp masajıyla yaşama döndü

Yorumlar kapalı.