Zam yağmuruna tepki gösteren Deniz Zeyrek’ten ‘Mehmet Şimşek’ eleştirisi: Nebati’ye yazık! Ona bu fırsat verilseydi daha iyi zam yapardı

Gazeteci Deniz Zeyrek’ten vergi zamlarına tepki geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i sert sözlerle eleştiren Zeyrek, eski bakan Nureddin Nebati hakkında “Mehmet Şimşek'i 'mucize adam' diye getirdiler, bu beyfendinin farkı ne? Nurettin Nebati’ye yazık! Ona bu fırsat verilseydi o daha iyi zam yapardı, vergileri daha iyi artırırdı” ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 7 Temmuz sabahına zam yağmuruyla uyandı. Önceki gün kamuoyuna duyurulan torba kanun teklifinden çok sayıda ek vergi çıktı. Resmi Gazete’teki düzenlemeyle birlikte KDV genel oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye artırıldı. Bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8’lik KDV ise yüzde 10’a yükseltildi.

Ehliyet hariç tüm harçlara yüzde 50 zam geldi. Yurt dışından satın alınan telefonların kayıt bedeli 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Ehliyet harcı hariç 492 saylı Harcar Kanununa tabi tüm harçlarda yüzde 50 artış yapıldı.

Zam yağmuru sadece bunlarla sınırlı kalmadı. Tüketici kredilerinde BSMV yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildi. Şans oyunlarında da vergi artışına gidildi. Verginin oranı; spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 5’ten yüzde 10’a, at yarışlarında yüzde 7’den yüzde 14’e, diğer şans oyunlarında ise yüzde 10’dan yüzde 20’ye yükseltildi.

Öte yandan, sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu gibi temizlik malzemelerindeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı.

“BUNU NURETTİN NEBATİ DE YAPARDI!”

Yeni zamlar 10 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. Konuyla ilgili Sözcü TV’de değerlendirmelerde bulunan gazeteci Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i sert sözlerle eleştirerek şunları söyledi;

“Mucize adam diye getirdiler, bu beyfendinin farkı ne? Nurettin Nebati’ye yazık! Ona bu fırsat verilseydi o daha iyi zam yapardı, vergileri daha iyi artırırdı.”

“ÖDEDİĞİM VERGİYİ NEDEN ÖDEYEYİM?”

“Mehmet Şimşek’i ‘mucize adam’ gibi getirdiler. Bunu ekonomi bilgisi olmayan birini getirseniz o da yapardı bunları. Bu sorunu milletin başına vurup para alarak çözeceksen bunu herkes yapar. Sokaktan birini çevir o da gelir KDV’yi artırır, zam yapar. Bu beyfendinin farkı ne? Hangi mucizeyi bize getiriyor? Nurettin Nebati’ye yazık! Ona bu fırsat verilseydi o daha iyi zam yapardı, vergileri daha iyi artırırdı. Onun günahı ne? O kadar dayak yedi. Mehmet Şimşek’in kerameti ne? Madem zamla halledecek madem zulümle halledecek… Bu zamlar aynı zamanda bir zulümdür.

Ben bir vatandaş olarak 30 Temmuz’a kadar aracımın MTV’sini iki taksit halinde ödedim. Bir daha niye ödeyeyim yahu? Ben salak mıyım? Niye çalışıyorum ben? Bu beyfendiler bu kararı neye göre alıyor? İnsan üstü çabayla hayatta kalmaya çalışıyorsun. Kazandığımız her kuruş için bedel ödüyoruz. Ben niye ödediğim vergiyi tekrar ödeyeyim? ‘Deli Dumrul vergisi’ değil mi bu? Bunu dedem de yapardı ya! Mehmet Şimşek sen o kadar ekonomiyi bunun için mi okudun? Gerçekten soruyorum; o kadar büyük ekonomist gibi dolaşma şeyin bu mu yani! Deniz Zeyrek arabasına ödediği vergiyi bir daha ödesin mi? Bulaşık deterjanının KDV’sini artır diye mi ekonomi okudun? Rahmetli babaannemin okuma yazması yoktu, ona sorsalar o da bunu çözüm olarak sunabilirdi. Sizin kerametiniz ne? Gerçekten benim aklım almıyor. Ama bir taraftan da bu yetkiyi biz verdik, bize müstehak diyorum.”

Zam yağmuruna tepki gösteren Deniz Zeyrek’ten ‘Mehmet Şimşek’ eleştirisi: Nebati’ye yazık! Ona bu fırsat verilseydi daha iyi zam yapardı

Yorumlar kapalı.