Zehirlenmeye yol açıyor: Bu yemekleri sakın ikinci kez ısıtmayın! İşte tekrar ısıtılmaması gereken 6 yiyecek

Hazırladığımız bazı yemekleri, aynı gün tüketmemiz gerekir. Çünkü bazı yiyecekler ikinci kez ısıtıldığı zaman zehirlenmeye varana kadar önemli sağlık sorunlarına yol açıyor. Peki hangi yemekler ikinci kez ısıtılmamalı? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zaman kazanmak için erkenden yapılan yemekler, yemek saati geldiği zaman tekrar ısıtılarak tüketiliyor.

Birçoğumuz bunu bilmiyor ama yemeklerin ikinci kez ısıtılarak tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

HalkTV’de yer alan habere göre; Üstelik bu ısıtma işlemi, yemeğin yapımından kaç saat geçerse geçsin aynı gerçekleşiyor. Bir hafta önce de yapsanız bir saat önce de pişirseniz bazı yemekleri kesinlikle ısıtmamalısınız.

Çünkü bazı etken maddeleri nedeniyle bu besinler zehirleyici olabiliyor. Peki, piştikten sonra tekrar ısıtıldığında zehir saçan besinler hangileri?

HANGİ YEMEKLER İKİNCİ KEZ ISITILMAMALI?

İşte tekrar ısıtılmaması gereken 6 yiyecek…

TAVUK

Tavuk, zamanında tüketilmediği taktirde çok önemli sağlık sorunlarına yol açar. İçinde bulunan proteinler ikinci kez ısıtıldığında sindirim sisteminde problem yaratıyor. Tavuğu tekrar ısıtacaksanız, her yerini ısıttığınızdan emin ol. Yine riske atmayın ve soğuk tavuğu salata ya da soğuk sandviçlerde tüketebilirsiniz.

YUMURTA

Yumurta da yapıldığı an tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor. Yeniden ısıtıldığı zaman yumurtanın içindeki protein yapısı parçalanıyor.

Haşlanmış ya da pişmiş bir yumurta, ikinci kez ısıtıldığında zehirli bir etki yaratıyor. Ayrıca sindirim sistemini de bozuyor.

ISPANAK

Demir ve nitrat bakımından zengin bir sebze olan ıspanak oldukça faydalı bir besindir. Ancak ıspanak da ikinci kez ısıtıldığında zehir saçan bir yemek haline geliyor. Ispanak yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıyor ve nitrite dönüşüyor. Nitrit ise kandaki oksijen seviyesini etkiliyor. Ispanağı tekrar ısıttığınızda da gıda zehirlenmeleri yaşanabiliyor.

Ispanak gibi bütün yeşil yapraklı sebzeleri yenecek miktarda yaparsanız ya da sipariş verirseniz daha sağlıklı olacaktır.

PİRİNÇ

Saklama koşullarına dikkat edildiğinde zararlı olmayan pirinç, kötü bir korumadan dolayı zehirli olabilir. Oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletilen pirincin üzerinde bakteriler oluşmaya başlıyor.

Pilavı yedikten sonra hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabında saklarsanız daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde bir saklama sonrası ısıtmanızda da sorun olmayacaktır.

PATATES

Patatesli yemeklerin muhafaza edildiği koşullar çok önemlidir. Oda sıcaklığında bekletilen patatesli yemekler, ılık hava nedeniyle bakteri oluşumuna neden olur.

Daha kötüsü ısıtıldığında da bu bakterilerin ölmediği görülüyor. Patatesli yemekler servisten sonra mutlaka buzdolabına koyularak saklanmalı.

MANTAR

Listede tavukla beraber en çok dikkat edilmesi gereken besinlerden biri de mantar. Mantarı mutlaka pişirildiği gün tüketmeniz gerekmektedir.

Bu besin türünü yeniden ısıtmak, protein yapısını bozuyor. Yapısı bozulan mantar da sindirim sisteminde sorunlara neden oluyor ve kalp sağlığını bozabiliyor. Bir gün önceden mantar pişirdiyseniz bunu soğuk yerseniz sağlıklı olacaktır.

Zehirlenmeye yol açıyor: Bu yemekleri sakın ikinci kez ısıtmayın! İşte tekrar ısıtılmaması gereken 6 yiyecek

Yorumlar kapalı.