AFAD’dan açıklama: 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi yaralandı

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD, merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD’ın verilerine göre saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, çok geniş bir alanda hissedilen depreme ilişkin son durumu açıkladı.

AFAD'dan açıklama: 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi yaralandı

Tatar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bildiğiniz gibi 7.4 büyüklüğünde. 7 kilometre derinliğinde. Oldukça sığ bir deprem. Çok geniş bir coğrafyada hissedildi. Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Adana, Niğde… Hasarlı, yıkılan binalar olduğu bilgisi var. Bu depremden sonra çok yıkıcı boyutta arttçılar meydana geldi. Büyüklükleri 6’nın üzerine çıkmış durumda. En büyüğü 6.6. Oldukça yıkıcı bir güç.

AFAD'dan açıklama: 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi yaralandı

“BİNALARDAN UZAK DURMALARI ÖNEMLİ”

Malatya’dan Hatay’a kadar uzanan bir hat boyunca. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde bir kırılmanın gerçekleştiği görülüyor. Vatandaşlarınızın ilerleyen saatlerde artçı sarsıntıların olabileceğini düşünerek bu binalarda uzak durmaları çok büyük önem taşıyor.

AFAD’dan açıklama: 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi yaralandı

Yorumlar kapalı.