Diyarbakırlı öğretmenden yürekleri ısıtan sevgi: Sahiplendiği 3’ü engelli 8 kediye şefkatle bakıyor

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan tarih öğretmeni Zeynep Olgun, sahiplendiği 3'ü engelli 8 kediye şefkatle bakıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayapınar Fen Lisesi’nde tarih öğretmenliği yapan Zeynep Olgun’un kedi sevgisi, tam 3 yıl önce bir trafik kazasıyla başladı. O dönemde yaralı halde bulduğu ve “Kiraz” adını verdiği kediyi sahiplenen Olgun, bu adımıyla hayatının dönüm noktalarından birini yaşadı.

Kiraz’a arkadaşlık etmesi için sokakta ağır bir şekilde yaralanan ve yapılan operasyonlara rağmen sol ön patisi ampute edilen “Biber” adını verdiği kediyi de sahiplenen Olgun, zamanla başka kedilere de kapısını açtı. Toplamda 6 engelli kedi daha ailelerine katıldı.

Diyarbakırlı öğretmenden yürekleri ısıtan sevgi: Sahiplendiği 3'ü engelli 8 kediye şefkatle bakıyor

“Engelli bir cana bakmanın aslında daha değerli olduğunu düşünüyorsunuz”

Zeynep Olgun, engelli kedilerle ilgilenmenin zorluklarını göz ardı etmediğini ancak bu zorlukların, onlara olan sevgisinin bir yansıması olduğunu belirtti. Kendisini bu işe adamış biri olarak, engelli canlara bakmanın daha değerli olduğunu ve bu adanmışlıkla yaklaşmanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Üç kız çocuğu annesi olan Olgun, çocuklarıyla birlikte 8 kedinin ihtiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yapıyor. Her ne kadar zaman zaman zorluğa göğüs germek gereksinse de, bu uğurda harcadığı emeğin ve sevginin kendisine terapi gibi geldiğini dile getiriyor.

“Engelli canlara öncelik verilmeli”

Olgun, engelli hayvanlara öncelik verilmesi gerektiğine inanıyor ve bir gün bir kör kedi daha sahiplenmeyi düşündüğünü belirtiyor. Ancak bu kadar kediyle ilgilenirken, ona nasıl daha fazla özen gösterebileceğini düşünüyor.

Sonuç olarak, Zeynep Olgun’un evi, sevgi ve bereketle dolu bir yuva haline gelmiş durumda. Kedilere olan bu özel ilgi ve sevgi, Olgun’un hayatını zenginleştiren bir unsur haline gelmiş.

Diyarbakırlı öğretmenden yürekleri ısıtan sevgi: Sahiplendiği 3’ü engelli 8 kediye şefkatle bakıyor

Yorumlar kapalı.