İlan ile öğretmen aranıyor

MEB, ekonomik gerekçelerle yeterli sayıda öğretmen atamayınca dersler boş kaldı. Urfa Ceylanpınar’da Matematik ve Fransızca dersleri için “Bu branşlarda ders verebilecek öğretmenler için” duyuruya çıkıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birgün’den Mustafa Bildirci’nin haberine göre, Sayıştay denetimleri ile öğretmen ihtiyacının 138 bin olduğu belirlenen Türkiye’de, öğretmen eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlar resmi bir yazı ile gözler önüne serildi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, bazı liselerde Matematik, Fransızca ve Motorlu Araçlar Teknolojisi derslerinin öğretmen olmadığı için boş geçtiğini belirtilerek, “Derse girebilecek öğretmenler için duyuru yapılmasını rica ederim” denildi.

ACİZLİĞİN GÖSTERGESİ

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, duyuru ile öğretmen aranmasının plansızlığın ve acizliğin göstergesi olduğunu söyledi. Üniversite okuyanlarla birlikte 1 milyonu aşan öğretmen adayının atama beklediğini vurgulayan Karabıyık, “2002 yılında 68 bin dolayında olan ataması yapılmayan öğretmen sayısı, tamamen planlama hatasından dolayı 700 bine yükselmiştir. Tespit edilen boş norm kadro sayısı kadar öğretmenin hemen gecikmeden bir defada atanması gerekmektedir. Toplamda 200 bin öğretmenin de 2 yıl içerisinde atanması gerekmektedir” dedi.

İKTİDARIN HATASI

Karabıyık, MEB’in öğretmen değil, “Açlık sınırının altında ücretle çalışacak köle” aradığını savunarak şunları ifade etti:

“Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik sistemine bir an önce son verilmelidir. Tüm atamalar kadrolu yapılmalıdır. Ücretli öğretmenler iş güvencesiz, açlık sınırının altında bir ücretle çalıştırılmaktadır. Ülke genelinde 92 Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. Eğitim Fakülteleri her yıl yaklaşık 45 bin mezun vermektedir. Her yıl 20 bin öğretmen ataması yapmak sorunu çözmemektedir. 2023 yılında ataması yapılmayan öğretmen sayısı 1 milyonu geçecektir. Ataması yapılmayan öğretmen sayısının 700 bine yükselmesi tamamıyla siyasi iktidarın hatasıdır.”

İlan ile öğretmen aranıyor

Yorumlar kapalı.