‘Petshop’larda kedi ve köpekler vitrinden kaldırıldı: Kataloglardan satılacak!

Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından petshoplarda bugün itibariyle kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı fakat satışlar internet üzerinden ve dükkanlarda bulunan kataloglardan yapılacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile bugün itibariyle petshoplarda kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Ancak petshop işletmesi sahipleri satışı yapılacak hayvana ait bilgi ve fotoğrafların internete yüklenerek satışını gerçekleştirebilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle ‘petshop’larda bugün itibariyle kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Hayvanlar internet üzerinden ve dükkanlarda bulunan kataloglardan satılacak.

‘Petshop’ işletmesi sahipleri, bilgi ve fotoğrafları internete yükleyerek hayvanları satacak. Hayvanlar, ‘petshop’ sahipleri tarafından belirlenecek ‘çiftlik’lerde tutulacak.

Kedi ve köpek satışının tümden yasaklanmasını isteyen hayvanseverler, satışların ‘merdiven altı’na ineceğini söylüyor.

AA’ya konuşan Tekirdağlı hayvansever Mine Coşkunmeriç, ‘her canlının iyi şartlarda yaşamayı hak ettiğini’ söyleyerek “Canlı hayvanların merdiven altı üretimlerinin karşısında durup, ticaretlerini engellemek bizlerin insani ödevi” dedi.

‘Petshop’larda kedi ve köpekler vitrinden kaldırıldı: Kataloglardan satılacak!

Yorumlar kapalı.