TTB Başkanı: “Bakan, 65 yaş üstündeki 9 milyon kişiye grip aşısının bulunmasının zor olduğunu söyledi”

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 65 yaş üstü kişilere uygulanacak grip aşısının bulunmasının zor olduğunu söylediğini aktardı.

Kovid-19
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ’65 yaş üstü kişilere uygulanacak grip aşısının bulunmasının zor olduğunu’ söylediğini aktardı.

BirGün’den Meral Danyıldız’ın sorularını yanıtlayan Dr. Adıyaman, yaklaşık iki ay önce Sağlık Bakanı’na çağrı yapıldığını, risk gruplarındaki kişilere yetecek kadar grip aşısı dozu için girişimlerde bulunulması gerektiğini söylediklerini ifade etti.

Şimdiye kadar bakanlığın bir açıklama yayınlamadığını belirten TTB başkanı, üç gün önce Koca’yla görüşmelerinde, bakanın Bilim Kurulu’nun ne kadar doz aşıya ihtiyaç olacağına dair tespit yaptığını söylediğini kaydetti.

Prof. Dr. Adıyaman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak 65 yaş üstüne baktığımızda 9 milyon insanımız var. Bakan, ‘Bu kadar kişiye bile uygulanacak miktarda aşının bulunmasının zor olduğunu’ söyledi. Biz de aynı zamanda Covid-19’la mücadele eden sağlık çalışanlarına, mutlaka bu aşının yapılması gerektiğini söyledik. Özellikle risk gruplarına yetecek miktarda aşının temin edilmesi gerekiyor.”

 

TTB Başkanı: “Bakan, 65 yaş üstündeki 9 milyon kişiye grip aşısının bulunmasının zor olduğunu söyledi”

Yorumlar kapalı.