Yoğurdun sulanmaması için bilmeniz gereken tüyolar! Kaşık detayını öğrenince çok şaşıracaksınız

Protein bakımından zengin bir besin kaynağı olan yoğurt sulandığı zaman rahatsız edici olabilir. Kendi yaptığınız ya da marketten aldığını yoğurtların sulanmasını önlemek mümkün. Peki yoğurdun sulanmaması için ne yapmak gerekir? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt kemik, kas ve diş gelişimi için önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Protein bakımından da zengin olan yoğurt kilo vermek isteyen birçok kişinin de imdadına yetişiyor.

Sindirim sistemine yardımcı olan yoğurt böbreklerin çalışması için de oldukça faydalıdır. Kolesterolün de düşmesini sağlayan yoğurt sulandığı zaman çok fazla tercih edilmiyor.

Faydalar saymakla bitmeyen yoğurdun sulanmasını engellemek mümkün. Peki, yoğurdun sulanmaması için neler yapılabilir?

Mynet’te yer alan bir içerikte, yoğurdun sulanmaması için neler yapılabileceği paylaşıldı.

Bu yöntemler sayesinde yoğurdunuzun sulanmasını engelleyip keyifle tüketebilirsiniz.

YOĞURDUN SULANMASINI ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Sütün içerisinde bulunan su miktarı yoğurdun kıvamı konusunda oldukça önemlidir. Yoğurdu mayalamadan önce sütü 45 dk boyunca karıştırarak kaynatırsanız içerisindeki suyu buharlaştırmış olursunuz. Bu da yoğurdunuzun daha kıvamlı olmasını sağlar.

Yoğurdun sulanmasındaki bir diğer etken mayalandığı sıcaklıktır. Çok sıcak mayalanan yoğurt sulu bir kıvam alırken, soğuk mayalanan yoğurt ise tutmayacaktır. İdeal olan, sütün içerisine parmağınızı sokup saymaya başladıktan sonra 7-8 civarında parmağınızı yakan sıcaklıktır.

Eğer mayanızı buzdolabında muhafaza ediyorsanız, mayalamadan yaklaşık yarım saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlamanız ve ideal sıcaklığa gelen sütten 2-3 kaşık kadar mayanın içerisine karıştırıp daha sonra mayayı yoğurda aktarmanız yoğurdunuzun sulanmaması konusunda yardımcı olur.

Yoğurt için kullandığınız maya miktarı da kıvam açısından oldukça önemli. 1 litre süt için 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt şeklinde düşünerek yoğurdunuzu mayalayabilirsiniz. İdeal miktarda maya kullanmak, yoğurdun sulanmaması için oldukça önemlidir.

Mayayı süte ekledikten sonra yoğurdunuzun üzerini kapakla kapatmak yerine süzgeç veya kağıt havlu ile kapatıp daha sonra sararsanız, mayalanma işlemi esnasında meydana çıkan su buharlaşır ve yoğurdunuz sulanmaz.

Yoğurdunuzu mayaladıktan sonra, tuttuğundan emin olana kadar hareket ettirmeyin. Dolaba kaldırdığınız esnada mümkün olduğunca sarsmamaya özen gösterin. Sarsılan yoğurt sulanmaya meyil gösterir.

Yoğurdu küçük kaplarda mayalayın. Böylece açtığınız yoğurt sulanmasına fırsat kalmadan tükenir.

Mayaladığınız kaptan yoğurt alırken metal ya da plastik kaşık yerine tahta kaşık kullanın, böylece yoğurdunuz daha az sulanır.

Yoğurt alırken kabın dibine doğru dikey olarak değil, yüzeyden yatay şekilde sıyırarak alın. Kaptan eksilen yoğurt yerine su birikmesini engellemiş olursunuz.

Bu yöntemler sayesinde mayaladığınız yoğurdun daha kıvamlı olmasını sağlayabilir, elde ettiğiniz yoğurdun sulanmasını önleyebilirsiniz. Eğer hazır yoğurt alıyorsanız da, mayalama aşamasında izleyebileceğiniz yollar dışındaki öneriler aynı şekilde geçerli. Saklama ve servis esnasında bu yöntemlere dikkat ederek, hazır yoğurdunuzun daha uzun süre kıvamını korumasını sağlayabilirsiniz.

Yoğurdun sulanmaması için bilmeniz gereken tüyolar! Kaşık detayını öğrenince çok şaşıracaksınız

Yorumlar kapalı.