Basur nedir? Basura ne iyi gelir? Basur kaç günde geçer?

Hemoroid halk arasında basur ya da mayasıl olarak bilinmektedir. Makat bölgesinde oluşan basurun tedavi edilmemesi ise ilerleyen aşamalarda dayanılmaz semptomlara neden olmaktadır. Peki, basura karşı kullanılabilecek çözüm yolları nelerdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk arasında ‘basur, makatta meme’ gibi değişik isimlerle bilinen hemoroid, tedavi edilmediğinde yaşam konforunu olumsuz etkiliyor. Hayatlarının herhangi bir döneminde hemoroid ile yüzleşen birçok insan, toplumsal önyargılar ve mahremiyet nedeniyle tedavi olmadığı için hastalık ilerliyor ve tedavisi daha da zorlaşıyor. Hemoroid tedavisinin yanı sıra yaşam konforuna yönelik bazı alışkınlar kazanmak, hastalardaki şikayetlerin azalmasına yardımcı oluyor.

Basur nedir? Basura ne iyi gelir? Basur kaç günde geçer?

BASUR NEDİR?

Basur, toplumda yetişkinlerin neredeyse dörtte birinde zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Hemoroidlerde her zaman belirti görülmez. Ancak çoğu zaman. kaşıntı, rahatsızlık hissi ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Tedavi için pıhtının boşaltılması gerekebilir. Neyse ki hemoroid tedavisinde birçok etkili tedavi seçeneği bulunur. Birçok kişi, evde uygulanabilecek tedavilerle ve yaşam tarzı değişiklikleriyle belirtilerden kısmen ya da tamamen kurtulabilir.

Basur nedir? Basura ne iyi gelir? Basur kaç günde geçer?

HEMOROİD (BASUR) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hemoroid (Basur) belirtileri hemoroid türüne göre farklılık gösterir.

  • Anüs etrafında ortaya çıkan şiddetli kaşıntı ve rahatsızlık hissi
  • Anüs yakınında kaşıntılı, ağrılı yumru veya şişlik
  • Bölgede özellikle oturmakla artan ağrı
  • Dışkıda kan

en sık görülen belirtilerdir. Bölgenin aşırı zorlanması, ovulması veya temizlenmesi belirtileri daha da kötüleştirebilir. Birçok kişide dış hemoroid ile ilişkili bu belirtiler birkaç gün içinde kaybolur.

Basur nedir? Basura ne iyi gelir? Basur kaç günde geçer?

BASURA NE İYİ GELİR?

Hemoroid hastası olmamak için besinlere, içeceklere ve tuvalet alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Besinler içinde ise posalı yiyecekler önemli yer tutmaktadır. Posalı meyveler ve sebzeler, dışkıyı sertleştirmediği için makat bölgesinde örselenme ve buna bağlı hemoroidal hastalıkların olmasını engellemektedir.

  • Meyveler arasında elmayı kabuğuyla, mandalinayı lifiyle tüketmelisiniz.
  • Ekmek kullanımını önermemekle birlikte illa ekmek tüketilecekse kepekli ekmek, yulaf ekmeği ve çavdar ekmeği tercih edilebilir.
  • Kuru yemişlerin kavrulmuşları yerine çiğ olanını tüketmekse çok faydalıdır. Sabah 1 bardak su ve birlikte yenilecek 7 kayısı size iyi gelecektir.
  • Yine sabah kahvaltınızda zeytinyağı tüketmeniz ise başlı başına fayda sunmaktadır.
  • Günde en az 2 şişe doğal madensuyu tüketmeyi de ihmal etmeyiniz.
  • Yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri, sindirim esnasında rol üstlenen probiyotiklere destek olmaktadır. Bağırsakta yaşayan bu bakterilerin artmasıyla birlikte de midede sindirilemeyen besinlerin parçalaması yapılmaktadır. Bağırsak bölümünde parçalanan besinler, kabızlığa yakalanma riskini doğrudan azaltmaktadır.

Basur nedir? Basura ne iyi gelir? Basur kaç günde geçer?

Yorumlar kapalı.